Gastronomi i København

København er et gastronomisk magnetfelt, og Michelinstjernerne drysser ned som manna over de mange stjernekokke som Rene Redzepi (Noma), Rasmus Kofoed (Geranium) og Nicolai Nørregaard (Kadeau), der udfolder sine kreative evner på byens mange spisesteder. Udbuddet af fantastiske og nytænkende gourmet-restauranter i København boomer med muligheder for en gastronomisk oplevelse i begge ender af prisskalaen.

Her har vi samlet en række af vores egne favoritter inden for dansk gastronomi. Naturligvis kvalitetstestet, af os selv. Har du brug for hjælp til bordbestilling på et af nedenstående spisesteder i København? Så kontakt os på concierge.nyhavn@arp-hansen.dk.


Fine dining

Bornholmerdrengene på Kadeau har med deres jordnære gæstfrihed opnået noget ganske særligt med deres to-stjernede Michelin-restaurant på Christianshavn. Med deres egne ord ”dyrker, plukker, gemmer, serverer og elsker de Bornholm”. Det er kærligheden til deres foretagende, som gør, at aftenens rejse gennem 20 serveringer resonerer helt ind i hjertet. Serveringerne er smukke, innovative og oftest med stærk reference til naturen – måske også en af faktorerne, som gør, at man nærmest transporteres et andet sted hen, Bornholm måske.


Comfort food

Smuk, ærlig og elegant italiensk mad med lækre råvarer. Indretningen er rå og betjeningen afslappet men opmærksom. Ingen pizzaer men fantastisk pasta. Helt ekstraordinært for København har Barabba komfuret tændt til kl. 02:00 de fleste dage.

Kødbyen er blevet et af Københavns hot-spots, når det kommer til spisesteder og barer. De hvidkalkede slagterbutikker er overtaget af ambitiøse restauranter, og stemningen er helt unik. Gourmet-restauranten Gorilla er bestemt en af frontløberne, og man bliver som gæst udsat for et rent bombardement af små serveringer med kæmpe smag. Bordene står tæt, og der er oftest ganske pakket, hvilket giver den helt særlige Kødbyen-stemning.

And now for something completely different – som en frisk afstikker fra den nordiske gastronomi serverer Llama skarpe og moderne anretninger inspireret af det latin- og sydamerikanske køkken. Stemningen er altid høj på Llama, og bag den natklub-agtige indretning står selveste Bjarke Ingels Group (BIG-architecs). Llama er bestemt også et sted, man har lyst til at blive hængende efter middagen. Som aftenens sidste desserter bliver serveret, rykker DJ’en i weekenden ind, og der shakes friske sydamerikanske cocktails bag baren.


Frokost

Restaurant Carl Nielsen

Besøg restaurantens hjemmeside

Traditionelt dansk smørrebrød med moderne tvist. Alt lavet fra bunden med de bedste råvarer og den største kærlighed. Ejer og værtinde Lis tager sig varmt af restaurantens gæster i denne smukke gamle ejendom hvor den danske komponist Carl Nielsen engang boede. Der er tre Carl Nielsen signaturretter på kortet med inspiration fra komponistens værker.

Union Kitchen er et hyggeligt spisested at hænge ud de fleste tider på dagen. Om morgenen serverer de morgenmad for enhver smag, fra et blødkogt æg til deres Hangover Burger. Som frokostrestaurant vil du opleve et godt mix af kaffedrikkere og sultne frokostgæster, og om aftenen overtager deres famøse ’Balls’ menukortet. Her serveres der meatballs/kødboller i utallige afskygninger. I sommerweekenderne er stedet pakket til sent ud på aftenen med vin- og cocktaildrikkere. Et tilbagelænet spisested i København med masser af liv og charme.

Denne lille uprætentiøse Taco-stand i Torvehallerne byder på noget ganske særligt. Bag den enorme granit maza-morter i den lille skurvogn står Nomas tidligere dessertchef Rosio Sanchez og maler den fineste mexicanske majs til sin tortilladej. Glem alt om texmex – dette er de mest autentiske og velsmagende tortillas uden for Mexico. Med en ’combo’-tallerken (3 forskellige tortillas) i den ene hånd og en spicy Michelada (mexicansk øl-drik) i den anden under åben himmel er alle sommeraftener i Torvehallerne.


Barer

Vinbaren tilhørende den ambitiøse restaurant Nærvær er et fantastisk nøglehul til en stor vinoplevelse i bløde stole og med smuk udsigt. Maden, små lette hapsere, kommer fra samme køkken, som sender restaurantens gæster på gastronomiske (og økonomiske) himmelture. Tager man turen godt rundt i de små serveringer imens man nyder den gode vin, kan man sagtens blive fornøjeligt mæt. Turen hjem til hotellet går over den smukke inderhavnsbro som næsten spænder fra dør til dør.

Nebbiolo er selvsagt en italiensk vinbar, opstået af ejerens store kærlighed for netop Nebbiolo-druen. De serverer lækre vine for alle pengepunge, og i de timer, hvor aftensolen forvandler Store Strandstræde til en gyldengul oase, møder Piemonte København midt på den lange træbænk foran Nebbiolo-vinbar.


Skal vi booke et bord til dig?

Fandt du en favorit blandt ovenstående restauranter i København, så hjælper vi dig gerne med bordbestillingen. Send os en mail via: concierge.nyhavn@arp-hansen.dk med dato og antal gæster, så sørger vi for, at der (hvis muligt) er et bord klar til dig. Referér evt. til denne side, så vi kan hjælpe dig bedst muligt i valget af den ideelle restaurant.

Vi ønsker dig et væld af skønne gourmetoplevelser, når du besøger disse restauranter i København og får smagt dansk gastronomi, når det er bedst. God fornøjelse.

Få op til 10% rabat som STAY&SAVE medlem. Læs mere om alle fordelene