Pin it

Gastronomi i København

København er et gastronomisk magnetfelt, og Michelinstjernerne drysser ned som manna over de mange stjernekokke som Rene Redzepi (Noma), Rasmus Kofoed (Geranium), Kristian Baumann (180) og Nicolai Nørregaard (Kadeau), der udfolder sine kreative evner på byens mange spisesteder. Udbuddet af fantastiske og nytænkende gourmet-restauranter i København boomer med muligheder for en gastronomisk oplevelse i begge ender af prisskalaen.

Her har vi samlet en række af vores egne favoritter inden for dansk gastronomi. Naturligvis kvalitetstestet, af os selv. Har du brug for hjælp til bordbestilling på et af nedenstående spisesteder i København? Så kontakt os på concierge.nyhavn@arp-hansen.dk.


Gode restauranter i København

Barr

I det smukke pakhus tidligere optaget af Noma, serverer Thorsten Schmidt elegante fortolkninger af Nordeuropas klassiske retter. Navnet Barr, et gammelt ord for byg, afslører restaurantens store passion for fantastisk øl. Maden er skarp og kreativ og servicen er frisk og tilbagelænet. Perfekt til både den store middag eller et par småretter til et glas spændende øl fra lokale mikrobryggerier.

Restaurationen

Restaurationen er den klassiske restaurantoplevelse, når det er allerbedst. Lis og Bo Jacobsen byder indenfor med borde dækket smukt med Royal Copenhagen, og de stolte og opmærksomme værter serverer lækker, moderne dansk mad. Osten bliver selvfølgelig serveret fra vogn. Restaurationen rammer rigtig elegant mellem det klassiske og moderne, hvilket giver en stilfuld, men afslappet og rolig fornøjelse.

Geist

Restaurant Geist er en fantastisk moderne spiseoplevelse. Bo Bech serverer, hvad vi synes er nogle af de smukkeste simple anretninger ofte kun med 2-3 elementer, men formår hermed virkelig at skabe spænding i smag og æstetik. Kortet har mange små retter, som man kan bestille én ad gangen, indtil man ikke kan mere. Der er virkelig wow for pengene på restaurant Geist i København, og den stilfulde indretning med dæmpet belysning og pulserende ambient musik sætter en helt særlig atmosfære. Tip: Pladserne i madbaren rundt om det enorme åbne køkken har udsigt til en fascinerende koreograferet tilberedning af jeres mad.

Amass

Placeringen af restaurant Amass ude på Refshaleøen giver anledning til en eventyrlig ankomst ad søvejen med havnebussen. Ved havnebussens endestation følger man en smal betonsti til restaurantens store køkkenhave og to blussende bål. Her har den tidligere Noma Køkkenchef Matt Orlando skabt en smuk gourmet-restaurant med masser af moderne kant og varme. Maden er innovativ og avanceret med stor fokus på råvarernes oprindelse og bæredygtighed. En stor æstetisk oplevelse og gastronomi i et prisleje lige under Michelin-restauranterne.

Kadeau

Bornholmerdrengene på Kadeau har med deres jordnære gæstfrihed opnået noget ganske særligt med deres to-stjernede Michelin-restaurant på Christianshavn. Med deres egne ord ”dyrker, plukker, gemmer, serverer og elsker de Bornholm”. Det er kærligheden til deres foretagende, som gør, at aftenens rejse gennem 20 serveringer resonerer helt ind i hjertet. Serveringerne er smukke, innovative og oftest med stærk reference til naturen – måske også en af faktorerne, som gør, at man nærmest transporteres et andet sted hen, Bornholm måske.

Studio

En Michelin-restaurant med stort fokus på velsmag. Serveringerne er innovative og knivskarpe, men Køkkenchef Torsten Vildgaards udgangspunkt er velsmag frem for teknik og dogme. Den populære gourmet-restaurant ligger i The Standard – et moderniseret toldhus med tre restauranter og en raffineret jazz-klub beliggende lige på den anden side af Nyhavn fra hotellet.

Koefoed

Koefoed tager tydeligt afsæt i det bornholmske terroir og fortæller en virkelig god historie med det, de gør. Væggene i gourmet-restauranten er dekoreret med smukke billeder fra Bornholm og af de grise, de opfostrer på øen med den største bornholmerkærlighed. Maden er velsmagende og moderne samt stilrent anrettet. Vinkortet er enormt og afslører ejerens store kærlighed for gamle og meget gamle Bordeaux-vine.

Llama

And now for something completely different – som en frisk afstikker fra den nordiske gastronomi serverer Llama skarpe og moderne anretninger inspireret af det latin- og sydamerikanske køkken. Stemningen er altid høj på Llama, og bag den natklub-agtige indretning står selveste Bjarke Ingels Group (BIG-architecs). Llama er bestemt også et sted, man har lyst til at blive hængende efter middagen. Som aftenens sidste desserter bliver serveret, rykker DJ’en i weekenden ind, og der shakes friske sydamerikanske cocktails bag baren.

Hummer

København har fået sin første hummerrestaurant, og vi er så heldige, at den ligger lige om hjørnet fra hotellet. En gourmet-restaurant med navnet HUMMER, serverer selvsagt hummer i lange baner og mange fortolkninger. Hummer skiller sig friskt ud fra de andre Nyhavn-restauranter. For det første serverer de ikke fadøl. Der er i stedet fuld fokus på hovedpersonen hummeren og dens bedste ven Champagne.

Union Kitchen

Union Kitchen er et hyggeligt spisested at hænge ud de fleste tider på dagen. Om morgenen serverer de morgenmad for enhver smag, fra et blødkogt æg til deres Hangover Burger. Som frokostrestaurant vil du opleve et godt mix af kaffedrikkere og sultne frokostgæster, og om aftenen overtager deres famøse ’Balls’ menukortet. Her serveres der meatballs/kødboller i utallige afskygninger. I sommerweekenderne er stedet pakket til sent ud på aftenen med vin- og cocktaildrikkere. Et tilbagelænet spisested i København med masser af liv og charme.

Barabba

Smuk, ærlig og elegant italiensk mad med lækre råvarer. Indretningen er rå og betjeningen afslappet men opmærksom. Ingen pizzaer men fantastisk pasta. Helt ekstraordinært for København har Barabba komfuret tændt til kl. 02:00 de fleste dage.

Gorilla

Kødbyen er blevet et af Københavns hot-spots, når det kommer til spisesteder og barer. De hvidkalkede slagterbutikker er overtaget af ambitiøse restauranter, og stemningen er helt unik. Gourmet-restauranten Gorilla er bestemt en af frontløberne, og man bliver som gæst udsat for et rent bombardement af små serveringer med kæmpe smag. Bordene står tæt, og der er oftest ganske pakket, hvilket giver den helt særlige Kødbyen-stemning.

Nærvær vinbar

Vinbaren tilhørende den ambitiøse restaurant Nærvær er et fantastisk nøglehul til en stor vinoplevelse i bløde stole og med smuk udsigt. Maden, små lette hapsere, kommer fra samme køkken, som sender restaurantens gæster på gastronomiske (og økonomiske) himmelture. Tager man turen godt rundt i de små serveringer imens man nyder den gode vin, kan man sagtens blive fornøjeligt mæt. Turen hjem til hotellet går over den smukke inderhavnsbro som næsten spænder fra dør til dør.

The Corner – restaurant 108

På hjørnet af Michelin-restauranten 108 gemmer sig en skøn lille café. Her finder du Københavns mest kreative wienerbrød, skøn kaffe og lækker vin.  Caféen serverer simple, lette anretninger fra morgen til aften. Et oplagt stop på vejen til Christianshavn eller Refshaleøen.

Bistro Royal

Bistro Royal i København er vores anbefaling til gæster, som ønsker et simpelt og hurtigt måltid af god kvalitet. Et simpelt menukort med et par bøffer og et par fiskeretter, hurtig betjening og altid liv er Bistro Royals opskrift på succes. Du finder den altid gode bøf- og gourmet-restaurant med dansk gastronomi på Kongens Nytorv, tæt på 71 Nyhavn Hotel.

Hija de Sanchez

Denne lille uprætentiøse Taco-stand i Torvehallerne byder på noget ganske særligt. Bag den enorme granit maza-morter i den lille skurvogn står Nomas tidligere dessertchef Rosio Sanchez og maler den fineste mexicanske majs til sin tortilladej. Glem alt om texmex – dette er de mest autentiske og velsmagende tortillas uden for Mexico. Med en ’combo’-tallerken (3 forskellige tortillas) i den ene hånd og en spicy Michelada (mexicansk øl-drik) i den anden under åben himmel er alle sommeraftener i Torvehallerne.

Balderdash

Sjældent oplever man hjertevarmt værtskab i så høj grad, som når man træder ind ad døren hos Geoffrey Canilao i hans cocktailbar Balderdash – det er ikke tilfældigt, at de har ’Hygge’ bøjet i neon over døren. Men det er ikke hygge det hele, for teamet bag baren er drøn-seriøse omkring deres håndværk og serverer nogle af Københavns mest veldrejede cocktails. Om du hænger ud i baren eller sidder lige ved den åbne pejs i underetagen, er du sikret en vældig hyggelig aften.

Nebbiolo

Nebbiolo er selvsagt en italiensk vinbar, opstået af ejerens store kærlighed for netop Nebbiolo-druen. De serverer lækre vine for alle pengepunge, og i de timer, hvor aftensolen forvandler Store Strandstræde til en gyldengul oase, møder Piemonte København midt på den lange træbænk foran Nebbiolo-vinbar.


Skal vi booke et bord til dig?

Fandt du en favorit blandt ovenstående restauranter i København, så hjælper vi dig gerne med bordbestillingen. Send os en mail via: concierge.nyhavn@arp-hansen.dk med dato og antal gæster, så sørger vi for, at der (hvis muligt) er et bord klar til dig. Referér evt. til denne side, så vi kan hjælpe dig bedst muligt i valget af den ideelle restaurant.


Vi ønsker dig et væld af skønne gourmetoplevelser, når du besøger disse restauranter i København og får smagt dansk gastronomi, når det er bedst. God fornøjelse.