Guide til de bedste oplevelser i København

Hvad kan man lave i København? København er en af Danmarks mest dynamiske byer. Fra historisk arkitektur til livlige caféer og restauranter, er der masser af oplevelser, der venter på dig.

Uanset om du er en lokal eller en turist, vil du finde utallige aktiviteter, der vil gøre dit ophold uforglemmeligt. Her på siden guider vi dig til nogle af de bedste oplevelser i København.


Nyhavn er Københavns havneperle, som strækker sig helt fra Kongens Nytorv og strøget og videre langs kanalen. Her er der spændende små restauranter og in steder – historiske bygninger og en museums og veteranskibshavn, hvor der kun åbnes for gæstesejlere. Nyhavn summer af liv og er danskernes foretrukne samlingspunkt på de lune sommerdage, hvor havnen summer af aktivitet.

Gastronomi i København

Læs vores anbefalinger her

Der er et væld af gode restauranter i København, men hvilke skal du vælge, når du er turist i byen og søger de bedste gourmetoplevelser? København har heldigvis noget for enhver smag og i ethvert prisniveau. Vi har testet restauranterne for dig og giver dig her vores favoritter.

Rigtig god fornøjelse!

København byder også på mange magiske oplevelser i december. Julemarkeder er en stor del af traditionerne i København, og det er et efterspurgt samlingspunkt for lokalbefolkningen samt turister. I vores guide kan du bl.a. læse om julemarkederne i:

 • Tivoli
 • Zoologisk Have
 • Nyhavn
 • På Kongens Nytorv

Anderledes oplevelser

Læs mere om anderledes oplevelser

København har en masse at byde på udover de mere traditionelle oplevelser som museer og cafébesøg. Hvis du er på udkig efter noget anderledes, kan du f.eks. besøge Cisternerne eller Assistens Kirkegården.

Du kan også tage rundvisning i Nordisk Film eller besøge en af Københavns mange gemte parker. Der er masser af muligheder for at få en anderledes og spændende oplevelse i København.


Romantiske oplevelser

Læs mere om romantiske oplevelser

Hvis du er på udkig efter romantiske oplevelser i København, er du kommet til det helt rette sted. Byen er fyldt med charmerende og romantiske steder, der vil give dig og din partner en oplevelse for livet.

Du kan bl.a. læse mere om:

 • Romantiske oplevelser i det grønne
 • Klassiske romantiske oplevelser
 • Anderledes romantiske oplevelser
 • Romantisk middag for to

Kulturelle oplevelser

Læs mere om kulturelle oplevelser

København er kendt for sit kulturelle mangfoldighed og har et bredt udvalg af kulturelle oplevelser, der venter på dig. Der er mange museer, der udforsker alt fra historie til kunst, teater og musik.

Du kan bl.a. læse mere om:

 • Glyptoteket
 • Amalienborg Slot
 • Skuespilhuset
 • Marmorkirken

Amalienborg og Amaliehaven

Læs mere om Amalienborg
Amalienborg Slot består af fire næsten ens rokokopalæer omkring en stor otte-kantet slotsplads. Fra Saly’s berømte rytterstatue midt på slotspladsen er der frit udsyn til Amaliehavens springvand og havnefronten i den ene ende og til Frederikskirken (Marmorkirken) i den anden ende.

Kongens Nytorv

Mere om Kongens Nytorv
Kongens Nytorv ligger for enden af Strøget op mod Nyhavn og er omkranset af smukke, gamle palæer – blandt andet det flotte Kongelige Teater. Ved den nylige udgravning til byens metro har man fundet mange interessante byhistoriske skatte. I midten står rytterstatuen af Kong Christian den 5. og hvert forår er det tradition at årets studenter fejrer dagen ved at danse rundt om statuen.

Mere om os

Vil du bo tæt på alle oplevelserne?

Vores eksklusive 71 Nyhavn Hotel ligger lige ved vandet og i gåafstand til alle seværdighederne og oplevelserne i og omkring Nyhavn.

Se priser på ophold

Få skarpe tilbud i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af skarpe tilbud og store besparelser på dit næste hotelophold.

Læs mere om tilbud

Få op til 10% rabat som STAY&SAVE medlem. Læs mere om alle fordelene