Amalienborg Slot og slotshave

Oplev Amalienborg Slot og den smukke slotshave i hjertet af København. Amalienborg er kongefamiliens officielle hovedresidens og et hovedværk i dansk bygningskunst.

Udover at du kan nyde den smukke arkitektur og det imponerende bygningsværk udefra, er det også muligt at komme ind og se slottet. Læs vores spændende guide til dit besøg her på siden.

Amalienborg slot

Amalienborg Slot er kongefamiliens hovedresidens. 4 palæer udgør Amalienborg Slot og omkranser den ottekantede Amalienborg Slotsplads, hvor du midt på pladsen kan se rytterstatuen af Frederik den 5.

Det er også på slotspladsen, at den danske befolkning fejrer kongehusets mærkedage. Der er altid tusindvis af mennesker samlet på pladsen, når den kongelige familie træder ud på Amalienborgs balkoner.

Hvem bor hvor på Amalienborg?

Amalienborg Slot består i alt af fire identiske palæer, hvor den kongelige familie bor i tre af palæerne.

Palæerne hedder:

  • Christian IX's Palæ
  • Christian VIII's Palæ
  • Christian VII's Palæ
  • Frederik VIII's Palæ

Christian IX's Palæ

Hvor bor dronningen på Amalienborg? Palæet er Dronning Magrethes officielle residens i vintermånederne, da hun i foråret og sommermånederne bor på Fredensborg Slot i Nordsjælland.

Christian VIII's Palæ

Prins Joachim og prinsesse Marie bor i palæet med deres familier, når de er i Danmark. Når prinsesse Benedikte er i Danmark, bor hun også i Christian VIII’s Palæ.

Det er også i dette palæ, at du kan finde Amalienborgmuseet, som du også kan læse mere om længere nede på siden.

Christian VII's Palæ

Palæet bliver blandt andet benyttet til offentlige rundvisninger, og det er ligeledes palæet, hvor dronningen holder sine årlige nytårskure- og taffel.

Frederik VIII's Palæ

I dette palæ bor kronprinseparret med deres fire børn: Prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine.

Amalienborg Museum

Amalienborgmuseet er beliggende i Christian VIIII’s Palæ. På museet kan du bl.a. se:

  • Kongernes arbejdsværelse
  • Fabergékammeret
  • Havesalon
  • Spisestuen

Det er også muligt at komme på rundvisninger i de faste udstillinger på Amalienborg Museum. Billetter til rundvisninger skal som oftest bestilles i god tid forud for dit besøg.

Vagtskifte på Amalienborg

På slottet kan du opleve Den Kongelige Livgardes vagtskifte, som er en tradition, der har fundet sted siden 1794.

Hvornår er der vagtskifte på Amalienborg Slot?

Vagtskiftet sker hver dag klokken 12. Vagtskiftet tager cirka 45 minutter.

Klokken 11:27 marcherer Den Kongelige Livgarde fra kasernerne i Gothersgade ved Rosenborg Slot ned til Amalienborg Slotsplads, hvor vagtskiftet herefter finder sted klokken 12. Vagtskiftet tiltrækker altid mange tilskuere, og det er bestemt en oplevelse værd, hvis du er i nærheden af slottet.

Amaliehaven

Du finder Amaliehaven mellem Amalienborg og havnefronten i Københavns Havn. Amaliehaven er et smukt åndehul i midten af det pulserende København.

I haven kan du bl.a. slå dig ned på en bænk og nyde synet af de smukke blomster i alle former og farver, mens lyden af vandet fra springvandet lader dig glemme, at du befinder dig midt i en storby.

I Amaliehaven kan du også nyde udsigten ud over Københavns Havn, hvor Operaen på den anden side af vandet tårner sig majestætisk op. Hvis du kigger tilbage mod Amalienborg, vil du også kunne se Marmorkirken tårne sig op over by tagene.

Flere spørgsmål og svar om slottet

Hvornår blev Amalienborg bygget?

Amalienborg er opført i 1750’erne. De fire palæer, som i dag udgør slottet, blev oprindeligt opført til fire højtstående adelsmænd, men blev senere overtaget af kongefamilien.

Hvor ligger Amalienborg?

Amalienborg har adressen: Slotsplads 5, 1257 København K.

Hvor mange kvadratmeter er Amalienborg?

De fire palæer har tilsammen et areal på cirka 26.500 kvadratmeter.

Bed & Bubbles – hotelophold med forkælelse

Overvejer du en hotelovernatning i forbindelse med dit besøg til Amalienborg Slot? Vores hyggelige og eksklusive hotel 71 Nyhavn ligger kun 10 minutter væk fra slottet på gåben.

Når du booker en overnatning på hotellet, kan du fx vælge vores Bed & Bubbels-pakke, hvor du, ud over en overnatning i delt dobbeltværelse med lækker morgenmad, også får en flaske cava ved ankomst til hotellet.

Andre oplevelser tæt på Amalienborg

Få skarpe tilbud i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af skarpe tilbud og store besparelser på dit næste hotelophold.

Læs mere om tilbud

Få op til 10% rabat som STAY&SAVE medlem. Læs mere om alle fordelene