Ofelia Plads

Ofelia Plads i hjertet af København er en stor kulturplads på Kvæsthusbroen. Her kan du i løbet af året både opleve teaterforestillinger, kunstudstillinger, sportsbegivenheder og meget mere.

Læs vores store guide og bliv inspireret til et besøg på pladsen.

Hvor ligger Ofelia Plads?

Pladsen ligger på Kvæsthusbroen i København og har Skuespilhuset, Papirøen, Operaen og Amalienborg som de tætteste naboer.

På Ofelia Pladsen finder du de smukke, gyldne pavillonerne, hvor du blandt andet kan købe mad, forfriskende drikke og billetter til kanalrundfart.

Hvad sker der på Ofelia plads?

Med sin størrelse på 13.000 kvadratmeter kan der afholdes mange forskellige events på pladsen, fx:

  • EM fodbold på storskærm
  • Jazz på pladsen
  • Ballet

Uanset om der er tale om et event eller en kunstnerisk installation, er der altid noget at opleve på pladsen hele året rundt.

Sankt Hans på Ofelia Plads

Sankt Hans er en hyggelig tradition for mange danskere, og der er en helt særlig stemning i luften om aftenen den 23. juni. Hvis du er i København til Sankt Hans, kan du se et flot Sankt Hans Bål på Ofelia Plads. Ud over et stort bål er der også musikalske indslag, og det er altid en begivenhed, som tiltrækker mange lokale og besøgende i København.

Må man bade ved Ofelia Plads?

Nej, det er desværre ikke tilladt at bade ved pladsen på nuværende tidspunkt, selvom det kan være fristende på en varm sommerdag at hoppe i vandet. Der er i 2022 sat initiativer i gang for at få gjort badning lovligt.

Bar og café på Ofelia Plads

Hvis du befinder dig på Ofelia Plads og har lyst til en tår at drikke eller noget at spise, så har Café Luftkastellet åbent henover sommeren. Du kan købe forfriskende drikkevarer og lækre pizzaer og paninier, som du kan nyde i deres store loungeområde.

Du kan også slå dig ned på ”Kyssetrappen”, som er trin bygget ned mod vandet til at kunne absorbere vand i tilfælde af regnskyl.

Kanalrundfart fra Ofelie Plads

Fra pladsen kan du hoppe direkte i bådene og tage på en kanalrundfart rundt i Københavns kanaler og havn. Du kan købe billetter til kanalrundfarten i en af de gyldne pavilloner.

Fra bro til kulturplads

Kvæsthusbroen (eller Kvæsthusmolen) var oprindeligt en anlægsbro med kaj på begge sider, der blev anlagt i perioden 1848-1850. Passagerskibe fra eller med kurs mod f.eks. Aalborg og Oslo lagde til ved broen, og helt frem til 2004 lagde Oslo-færgen til ved Kvæsthusbroen.

Hvorfor hedder det Kvæsthusbroen?

Broen eller molen har fået sit navn efter det kvæsthus (sygehus), som lå i nærheden.

Åbning af det midlertidige byrum Ofelia Beach

I 2010 åbnede Ofelia Plads som et midlertidigt byrum på Kvæsthusbroen. Det midlertidige byrum blev også kaldt Ofelia Beach, og man testede i en treårig periode, om stedet havde potentiale til at være et oplevelsesrum i København. Det betød, at man på den treårige periode kunne deltage i gratis events som fx fodbold på storskærm, koncerter og ballet.

Da de mange kulturtilbud viste sig at være en succes og tiltrække mange besøgende, gik byggeriet af Ofelia Plads i gang og stod færdigt i 2016.

Bed & Boat - Hotelophold med kanalrundfart

Overvejer du en overnatning på et hotel i forbindelse med din tur til København og Ofelia Plads? Vores charmerende og eksklusive 71 Nyhavn Hotel er beliggende i hjertet af Nyhavn med udsigt til havnen.

Når du booker en overnatning på hotellet, kan du fx vælge vores Bed & Boat-pakke, hvor du, ud over en overnatning i delt dobbeltværelse med lækker morgenmad, også får en kanalrundfart inkluderet i prisen. Så kan du kombinere dit besøg på Ofelia Plads med en kanalrundfart.

Andre oplevelser tæt på Ofelia Plads

Få skarpe tilbud i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af skarpe tilbud og store besparelser på dit næste hotelophold.

Læs mere om tilbud

Få op til 10% rabat som STAY&SAVE medlem. Læs mere om alle fordelene