Anderledes oplevelser i København

København er en fantastisk by med masser af spændende steder og oplevelser. Men hvilke anderledes oplevelser skal du ikke gå glip af, når du besøger hovedstaden?

Vi vil her give dig et indblik i de skjulte og anderledes oplevelser, du kan finde i København. Så læs med og find ud af, hvad der venter på dig!

Anderledes kulturelle oplevelser

Når man er på sightseeing i København, er der mange anderledes kulturelle oplevelser, som man ikke nødvendigvis først tænker på, når man lægger sine planer for dagen. Læs om nogen af dem nedenfor.

Rosenborg Slot

Rosenborg Slot er et af Københavns mest fortryllende slotte, men det bliver desværre ofte glemt, når man taler om de slotte, man kan finde i hovedstaden. Ofte er det Amalienborg Slot, som bliver fremhævet.

Dette er lidt synd, da slottet har en helt særlig historie og charmerende smukke haver, som du ikke skal gå glip af. Det er et af de ældste slotte i Danmark, og Dronningens livgarde står vagt og passer på de dyrebare skatte, man kan finde på slottet.

Det er muligt at komme ind og se slottet, og her vil du bl.a. kunne opleve den smukke vinterstue eller marmorgemakket. Rosenborg Slot er altså et sted, du bør besøge, når du leder efter anderledes oplevelser i København!


Assistens Kirkegård

Denne historiske kirkegård er et besøg værd, hvor du bl.a. kan udforske de gamle gravsteder og skulpturer. Assistens Kirkegården er også flittigt brugt af Københavnerne, som f.eks. tager en gåtur på kirkegården eller nyder stilheden på en af de mange bænke.

Kirkegården er også en hyldest til nogle af Danmarks bedste kunstnere, digtere og forfattere, som er begravet her, herunder H.C. Andersen, Søren Kirkegaard og Artur Koberg.

Der er også en række af andre interessante monumenter og gravsten, som du kan se. Assistens Kirkegård er derfor et sted, du bør besøge, når du leder efter anderledes og fascinerende oplevelser i København.


Cisternerne

Cisternerne i Søndermarken på Frederiksberg er et besøg værd. Cisterne har tidligere været et stort vandreservoir, men er i dag et enestående kunstrum med mange kunstudstillinger, der skiftes ud løbende. Du får en sanselig totaloplevelse, da mørket, kulden og fugten også får dig til at tænke på glemte katedraler og dystre katakomber.

Det er også muligt at tage på guidede ture, så du kan få endnu mere ud af dit besøg. Besøg Cisternerne for anderledes kulturelt eventyr, som du ikke finder andre steder i Danmark.


Nordisk film - rundvisning

Nordisk Film i Valby er et rigtig godt sted at besøge, hvis du leder efter en anderledes oplevelse. Det er her, mange af de kendte danske film er blevet lavet.

Du kan komme på en guidet rundvisning, hvor du får et helt unikt indblik i filmindustrien og de forskellige processer, der skal til for at lave både lange og korte film. Du vil også se, hvordan man bruger de forskellige tekniske redskaber og software til at gøre filmene så godt som muligt.

Gå ikke glip af en rundvisning på Nordisk Film.

Anderledes grønne oplevelser

Der er mange skjulte grønne perler rundt omkring København, hvor I kan nyde roen på trods af, at I befinder jer midt i København.

Haven ved Lanbohøjskolen

Haven ved Landbohøjskolen er en skjult perle på Frederiksberg. Der er et væld af blomster, der tilsammen skaber en farverig og livlig atmosfære. Der er blomsterbede med blomster i alle regnbuens farver, såsom røde geraniums, blå lobelier og gule margueritter. Der er også store, grønne græsplæner, der omgiver blomsterbedene og giver plads til at slappe af og nyde naturen.

De mange blomster i haven tiltrækker også en mangfoldighed af insekter, såsom sommerfugle og bier, hvilket gør haven til et yndet sted for observation af dyreliv.

Alt i alt er blomsterne i haven ved Landbohøjskolen en værdifuld del af skolens grønne områder, der både bidrager til den æstetiske skønhed og den biologiske mangfoldighed.


Haveselskabets Have

Lige ved siden af Frederiksberg Have finder I Haveselskabets Have. Haven blev anlagt tilbage i 1880 og er gået i arv gennem flere generationer af landskabsarkitekter. De har alle sat deres personlige præg på haven, uden at det har ødelagt den samlede helhed.

Haven har et stort udvalg af vilde planter og forskellige små hyggelige områder, hvor du f.eks. kan opleve De Historiske Roser, Staudehaven og Pæonhaven. Slå dig ned på en af bænkene eller plænen og nyd en sjælden fred i midten af en storby.

Hvert år i juni måned kan du opleve en stor livstilsmesse i haven, hvor mere end 100 udstillere deltager. I standene kan du få have- og bolig inspiration, se kunst og smage på lækker gastronomi. Så hvis du er i nærheden af haven i juni måned, er messen bestemt et besøg værd.


Kastellet

Kastellet i København er en unik og anderledes seværdighed, fordi det kombinerer både historie, grønne områder, arkitektur og fredelige atmosfærer på en enestående måde. Det gamle fæstningsværk, som stadig står intakt, giver et indblik i byens fortid og den arkitektoniske skønhed ved Garnisonskirken fascinerer besøgende.

Mens du går langs de historiske volde, kan du nyde udsigten af byen og Øresund. Kastellet huser også et museum, hvor du kan lære mere om Danmarks militære historie.

Samtidig giver de grønne områder inden for voldene mulighed for at slappe af og nyde roen i hjertet af byen. Dette gør Kastellet til en unik og anderledes seværdighed, som absolut bør opleves.


Hotelophold - miniferie

Overvejer du en hotelovernatning i forbindelse med dit besøg til København? Vores hyggelige og eksklusive 71 Nyhavn Hotel ligger enten i gåafstand til seværdighederne. Hotellet også tæt på metroen ved Kongens Nytorv, så du kan komme hurtigt rundt i byen.

Når du booker en overnatning på hotellet, kan du f.eks. vælge vores Miniferie-pakke, hvor du får overnatning samt lækker morgenmad. Kræver minimum to overnatninger.

Andre oplevelser i København


Få skarpe tilbud i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af skarpe tilbud og store besparelser på dit næste hotelophold.

Læs mere om tilbud

Få op til 10% rabat som STAY&SAVE medlem. Læs mere om alle fordelene