Kunsthal Charlottenborg

I den smukke Charlottenborg Kunsthal på Charlottenborg Slot kan du finde en af Nordeuropas største udstillingsstedet for samtidskunst. Udstillingens programmer byder på både kendte og nye navne fra ind- og udland.

Ud over udstillinger kan du også opleve aktiviteter som bl.a. artist talks, film, musik og ferniseringer. Alle aktiviteterne er inkluderet i din entrébillet.

Hvad kan du opleve på Kunsthal Charlottenborg?

I den smukke Charlottenborg Kunsthal kan du finde en af Nordeuropas største udstillingsstedet for samtidskunst. Udstillingens programmer byder på både kendte og nye navne fra ind- og udland.

Ud over udstillinger kan du også opleve aktiviteter som bl.a. artist talks, film, musik og ferniseringer. Alle aktiviteterne er inkluderet i din entrébillet.

Afgangselevernes årlige udstilling

Kunsthallen Charlottenborg præsenterer også den årlige udstilling ”Afgang”, der er lavet af afgangseleverne fra Billedkunstskolerne. Du kan se alt lige fra malerier, komplekse medieinstallationer til tekstudsagn og skulpturelle genstande. Charlottenborg Kunsthal har siden 2013 dannet ramme for udstillingen.

Hvorfor hedder det en kunsthal?

Det hedder en kunsthal, når der ikke er nogen faste udstillinger.

Historien om Charlotteborg Slot

Charlottenborg Slot stammer tilbage fra 1670’erne og huser i dag både Kunsthal Charlottenborg, Det Kongelige Danske Kunstakademi og Danmarks kunstbibliotek.

Charlottenborg Slot blev udført af Ulrik Frederik Gyldenløve i perioden 1672 til 1683. Slottet har fået sit navn efter enkedronning Charlotte Amalie, da hun købte slottet og boede der i perioden fra 1700 til 1714.

Efter Dronning Amalies død i 1714 blev slottet benyttet til at huse mange forskellige institutioner, men blev til sidst blev slottet overtaget af Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Kunstakademiet opførte Charlottenborg Udstillingsbygning, som åbnede i 1883, og vi skal helt frem til 2007, hvor bygningen skiftede navn til Charlottenborg Kunsthal.

Charlottenborg Kunsthals åbningstider

Charlottenborg har åbent fra tirsdag til søndag. Vi anbefaler, at du holder dig opdateret via deres hjemmeside om ændringer af åbningstider.

Udstillinger

Forårsudstilling

Hvis du er i København i februar eller marts måned, kan du opleve den anerkendte forårsudstilling i Charlottenborg Kunsthal. Udstillingen har været en fast del af årsprogrammet siden 1857 og er en af de vigtigste censurerede udstillinger i Europa.

På udstillingen kan du opleve særligt udvalgte værker fra ind- og udland, herunder billedkunst, arkitektur, kunsthåndværk og design.

Forårsudstillingen er klart et besøg værd, hvis du planlægger at besøge Kunsthal Charlottenborg.

Efterårsudstilling

Om efteråret kan du opleve Kunstnernes Efterårsudstilling. Kunstnernes Efterårsudstilling har sin oprindelse tilbage til år 1900 og startede som et alternativ til forårsudstillingen. På det tidspunkt kunne man derfor som kunstner kun deltage på forårsudstillingen, hvis man var akademistuderende.

Kunstnernes Efterårsudstilling gav derfor alle, uanset netværk og baggrund, mulighed for at udstille deres værker og få dem kunstfagligt bedømt. Derfor har mange kendte kunstnere årene gennem debuteret på udstillingen og skabt nye kunstneriske dagsordener.

Rundvisninger

I kunsthallen Charlottenborg kan du komme på mange forskellige rundvisninger. I 2022 bød programmet blandt andet på:

  • Rundvisning i Forårsudstillingen
  • Guidet rundvisning på Christiania
  • Rundvisninger for børn i efterårsferien

Nogle rundvisninger er gratis, mens andre kræver køb af en billet.

Biograf

I kunsthallens biograf Charlottenborg Art Cinema kan du se mange film og dokumentarer i løbet af året. Kunsthallen er også hovedkvarter for den årlige filmfestival CPH:DOX. Filmvisningerne er gratis, når du har betalt for entré til Charlottenborg Kunsthal.

Besøg den hyggelige cafe ved Charlotteborg Kunsthal

Kunsthal Charlottenborg har en café ud mod den smukke gård, hvor du kan få stillet sulten. Caféen hedder Apollo Bar, og her kan du både købe morgenmad, frokost samt aftensmad eller blot noget at drikke.

Boghandel

Du kan finde boghandleren Charlottenborg Art Books i kunsthallens forhal. Her kan du købe et udvalg af bøger, der både omhandler kunst generelt, men også bøger, der relaterer sig til udstillingerne, som du kan opleve i kunsthallen.

Hvor ligger Charlottenborg Slot?

Charlottenborg Slot ligger i smørhullet mellem Nyhavn og Kongens Nytorv.

Adresse: Nyhavn 2, 1051 København K

Hoteller nær Charlottenborg Slot

Overvejer du en hotelovernatning i forbindelse med dit besøg til Charlotteborg Slot og Kunsthal? Vores hyggelige og eksklusive hotel 71 Nyhavn ligger kun få hundrede meter væk fra kunsthallen.

Når du booker en overnatning på hotellet, kan du fx vælge vores Bed & Bubbels-pakke, hvor du, ud over en overnatning i delt dobbeltværelse med lækker morgenmad, også får en flaske cava ved ankomst til hotellet.

Andre oplevelser tæt på Kunsthal Charlottenborg

Få skarpe tilbud i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af skarpe tilbud og store besparelser på dit næste hotelophold.

Læs mere om tilbud

Få op til 10% rabat som STAY&SAVE medlem. Læs mere om alle fordelene